Algemene informatie

Voorwaarden voor deelneming aan het Jong Talent Concours Maassluis 2020

Het concours kent twee categorieën.

Categorie A

Categorie A is voor getalenteerde kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar met meer dan gemiddelde aanleg voor hun instrument. Het concours staat open voor pianisten, strijkers, gitaristen, harpisten, koper- en houtblazers en vocalisten. Deelnemers spelen of zingen solo, met begeleiding of in klein ensembleverband.

Deelnemers aan het concours dienen de stukken die zij voorspelen technisch en muzikaal te beheersen. De organisatie gaat er vanuit dat de muziekdocent van de deelnemer goedkeuring geeft aan deelname aan het concours.

Speelduur categorie A
Deelnemers van 8 t/m 15 jaar mogen maximaal 6 minuten spelen.
Deelnemers van 16 t/m 18 jaar mogen maximaal 8 minuten spelen.
Je wordt geacht je aan de voorgeschreven speelduur te houden.

Pianobegeleiding
Categorie A deelnemers raden wij aan met een ‘eigen’ pianobegeleider te komen. Je kent elkaar en je kunt vaker repeteren.
Heb je geen ‘eigen’ begeleider? Dan stelt de organisatie een pianobegeleider beschikbaar. Dit jaar is dat Anastasiia Kurilko. Over de inzet van deze begeleider vindt vooraf overleg plaats. Met haar kun je één keer repeteren. De kosten hiervan bedragen, inclusief de begeleiding tijdens de voorspeeldagen € 27,50.

Prijzen categorie A

  • De deelnemers worden ingedeeld in drie leeftijdsgroepen: 8 t/m 12, 13 t/m 15 en 16 t/m 18 jaar. Voor iedere leeftijdsgroep is er een 1e en 2e prijs ingesteld.
  • De winnaar van de Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis 2020 categorie A ontvangt een ondersteuningsbijdrage ter waarde van maximaal € 700,00.
  • De winnaar van de Stimuleringsprijs Jong Talent Concours Maassluis 2020 categorie A ontvangt een bijdrage ter waarde van € 300,00.
  • Op aanbeveling van de jury worden er mogelijk ook enkele ‘aanmoedigingsprijzen’ uitgereikt!

Categorie B

Categorie B is voor kamermuziekensembles die bestaan uit studenten, studerend aan een Nederlands conservatorium. De ensembles mogen bestaan uit 2 tot 5 musici waarvan de leeftijdslimiet ca. 26 jaar is.

Speelduur categorie B
De kamermuziekensembles mogen 15 à 20 minuten spelen.

Prijzen categorie B
De winnaar van deze categorie wint de Govert van Wijnmuziekprijs. Een ondersteuningsbijdrage ter waarde van € 2.000,00. Deze muziekprijs wordt ter beschikking gesteld door de Govert van Wijnstichting.

Voor alle financiële bijdrages geldt dat deze dienen te worden besteed aan een klassiekemuziek gerelateerd onderwerp. Dit in overleg met het bestuur van de Stichting Maassluise Muziekweek.

Algemeen

Praktische informatie voor categorie A en categorie B
Voorafgaand aan het voorspelen dienen de deelnemers de muziekstukken ter plekke aan de juryleden te overhandigen. Na het voorspelen kunnen deze weer meegenomen worden.

Het concours kent geen voorrondes, halve finales en finale. Iedere deelnemer/ensemble speelt tijdens de voorspeeldagen eenmaal en wordt daarop beoordeeld.

Inschrijven en kosten
De inschrijfperiode is van maandag 4 november 2019 tot en met maandag 3 februari 2020.
Inschrijven kan via www.maassluisemuziekweek.nl.
Het inschrijfgeld bedraagt € 20,00 per persoon, € 30,00 voor een duo, € 40,00 voor een trio, € 50,00 voor een kwartet en € 60,00 voor een kwintet.

Uiterlijk 10 dagen na de sluitingsdatum wordt het schema van de voorspeeldagen aan de deelnemers toegezonden.

Het inschrijfgeld dient te worden voldaan vóór 17 februari 2020 op bankrekeningnummer NL70RABO0151188718 t.n.v. de Stichting Maassluise Muziekweek met vermelding van de naam van de deelnemer.

Gebruik beeld- en geluidmateriaal
Nadat u bent ingeschreven conformeert u zich aan de voorwaarden tot deelname aan dit concours. Ook houdt dit in dat de stichting, tenzij daartegen bezwaar wordt aangetekend, gebruik mag maken van beelden en geluid op haar website, YouTube en de facebookpagina.

Voorspeeldagen
De voorspeeldagen zijn maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari 2020.
Per dag zijn er maximaal 3 voorspeelblokken: 13:30, 15:30 en 18:30 uur.
De voorspeellocatie is Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis.

Jury
De deelnemers worden beoordeeld door een jury, allen professionele muzikanten.
Van ieder jurylid ontvang je een verslag met nuttige tips en aanbeveling.

De jury editie 2020
De jury bestaat uit Wiesje Miedema (viool), Monique Heidema (cello) en David Kuyken (piano) / André Telderman (piano).

Slotconcert & Jong Talent Concert
De deelnemers die een prijs gewonnen hebben worden telefonisch hiervan in kennis gesteld.
Van alle prijswinnaars wordt verwacht dat zij meewerken aan het slotconcert op zaterdagmiddag 29 februari 2020 in de Groote Kerk in Maassluis. Na dit concert ontvangen alle deelnemers aan het Jong Talent Concours Maassluis  inclusief de prijswinnaars het juryrapport en het certificaat van deelneming.
Van de prijswinnaars aan de 61ste editie wordt ook verwacht dat zij meewerken aan het Jong Talent Concert!  Dit concert is op zaterdagmiddag 19 september 2020 ook in de Groote Kerk in Maassluis.

Tot slot
Muziek maken is eigenlijk geen wedstrijd. Belangrijk is vooral dat je met plezier speelt of zingt. Bij muziek hoort ook luisteren, luisteren naar elkaar, luisteren naar de andere deelnemers.

Vragen
Zijn er vragen, neem dan contact op met het secretariaat van de organisatie van de Maassluise Muziekweek. Gebruik daarvoor het contactformulier dat op de website staat.

Website: www.maassluisemuziekweek.nl
E-mail: klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..