Algemene informatie

Voorwaarden voor deelneming aan het Jong Talent Concours Maassluis 2022

Jong Talent Concours Maassluis staat open voor getalenteerde kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar met meer dan gemiddelde aanleg voor hun instrument. Welkom zijn pianisten, strijkers, gitaristen, harpisten, koper- en houtblazers, vocalisten, duo’s, trio’s en andere kleine ensembles. Deelnemers spelen of zingen solo, met begeleiding of in klein ensembleverband.

Voorwaarde voor deelname is dat de deelnemers de stukken die zij voorspelen technisch en muzikaal beheersen. De organisatie gaat ervan uit dat de muziekdocent van de deelnemer goedkeuring geeft aan deelname aan het concours!

Het concours kent geen voorrondes, halve finales en finale. Iedere deelnemer/ensemble speelt tijdens de voorspeeldagen eenmaal en wordt daarop beoordeeld.

Leeftijdsindeling en speelduur
8 t/m 12 jaar: speelduur maximaal 6 minuten
13 t/m 15 jaar: speelduur maximaal 6 minuten
16 t/m 18 jaar: speelduur maximaal 8 minuten
Belangrijk voor het verloop van het concours is dat deelnemers zich aan deze voorgeschreven speelduur houden!

Prijzen
Er zijn prijzen voor iedere leeftijdscategorie, een hoofdprijs, een stimuleringsprijs en enkele aanmoedigingsprijzen

  • Per leeftijdscategorie is er een 1e en 2e prijs
  • De winnaar van de Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis 2022 ontvangt een ondersteuningsbijdrage ter waarde van maximaal € 700,00
  • De winnaar van de Stimuleringsprijs Jong Talent Concours Maassluis 2022 ontvangt een bijdrage ter waarde van € 300,00
  • Op aanbeveling van de jury worden er ook enkele ‘aanmoedigingsprijzen’ uitgereikt

De prijzen moeten besteed worden aan een muziekgerelateerd doel. Voorstellen daartoe dienen de prijswinnaars voor te leggen aan het bestuur van de stichting.

Data voorspeeldagen Jong Talent Concours Maassluis 2022/afsluitend concert inclusief uitreiking prijzen en deelnamecertificaten
De voorspeeldagen zijn maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 oktober 2022.
Per dag zijn er maximaal 3 voorspeelblokken: 13:30, 15:00 en 18:30 uur.
De voorspeellocatie is Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis.

De deelnemers die een prijs gewonnen hebben worden telefonisch hiervan in kennis gesteld.

Van alle prijswinnaars wordt verwacht dat zij meewerken aan het slotconcert op zaterdagmiddag 29 oktober 2022 in de Groote Kerk in Maassluis.

Na dit concert vindt de prijsuitreiking plaats en krijgen alle deelnemers aan Jong Talent Concours Maassluis 2022 het juryrapport en het deelnamecertificaat.

Muziekstukken
Voorafgaand aan het voorspelen moeten de deelnemers de muziekstukken ter plekke aan de juryleden overhandigen. Na het voorspelen kunnen deze weer meegenomen worden.

Inschrijven en kosten
De inschrijfperiode start op 1 juni 2022. Houd daarvoor deze datum in de gaten!
Inschrijven kan via www.maassluisemuziekweek.nl. T.z.t. verschijnt er in het menu een keuze Inschrijven waar een inschrijfformulier ingevuld kan worden.
Het inschrijfgeld bedraagt € 32,50 per persoon, € 42,50 voor een duo, € 52,50 voor een trio, € 62,50 voor een kwartet en € 72,50 voor een kwintet.

Uiterlijk 10 dagen na de sluitingsdatum wordt het schema van de voorspeeldagen aan de deelnemers toegezonden.

Het inschrijfgeld dient te worden voldaan uiterlijk 17 oktober 2022 op bankrekeningnummer NL70RABO015118718 t.n.v. de Stichting Maassluise Muziekweek met vermelding van de naam van de deelnemer.

Pianobegeleiding
Deelnemers raden wij aan met een ‘eigen’ pianobegeleider te komen. Dat heeft voordelen. Je kent elkaar en je kunt vaker repeteren. Heb je geen ‘eigen’ begeleider? Dan stelt de organisatie een pianobegeleider beschikbaar. Over de inzet van de pianist vindt vooraf overleg plaats. Met hem/haar kun je één keer repeteren. De kosten hiervan bedragen, inclusief de begeleiding tijdens de voorspeeldagen € 35,00.

Gebruik beeld- en geluidmateriaal
Nadat je bent ingeschreven conformeer jij je aan de voorwaarden tot deelname aan dit concours. Ook houdt dit in dat de stichting, tenzij daartegen bezwaar wordt aangetekend, gebruik mag maken van beelden en geluid op haar website, YouTube en de Facebook-pagina.

Jury
De deelnemers worden beoordeeld door een jury, allen professionele muzikanten.
Van ieder jurylid ontvang je een verslag met nuttige tips en aanbeveling.
De samenstelling van de jury wordt t.z.t bekend gemaakt.  

Vragen
Zijn er vragen, neem dan contact op met het secretariaat van de organisatie van de Maassluise Muziekweek. Gebruik daarvoor het contactformulier dat op de website staat.

Website: www.maassluisemuziekweek.nl
E-mail: klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..