Actueel

Zaterdag 2 maart speelden de fantastische prijswinnaars nog een keer hun prachtige stukken. Locatie was de Groote Kerk, Kerkplein 2 in Maassluis.
De prijzen werden uitgereikt door dr. Edo Haan, burgemeester van Maassluis en de heer Jaap Kroonenburg, voorzitter van de Govert van Wijnstichting. 

De prijswinnaars:

1e prijswinnaar categorie A 13 t/m 17 jaar en winnaar van de Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis 2019
Pelle van Esch bastrombone

2e prijswinnaar categorie A 13 t/m 17 jaar
Sunniva Skaug altviool

3e prijswinnaar categorie A 13 t/m 17 jaar
Matthijs van Delft gitaar

1e prijswinnaar categorie A 8 t/m 12 jaar
Borodin Strijkkwartet: Zohra Jongerius viool, Luca van der Waals viool, Maya Roëll altviool, Sofia Boisvert cello

2e prijswinnaar categorie A 8 t/m 12 jaar
Job Honee piano

3e prijswinnaar categorie A 8 t/m 12 jaar
Luca van der Waals viool

Gedeeld winnaar van de Govert van Wijnmuziekprijs 2019
categorie B voor conservatoriumensembles
The Sphere Quartet: Phoebe Tarleton viool, Stephanie van Duijn viool, Elisa Misas Santin altviool, Henrique Constancia cello

Gedeeld winnaar van de Govert van Wijnmuziekprijs 2019
categorie B voor conservatoriumensembles
Astéri Trio: Janouk Heidema cello, Néstor Lasala viool, Seoie Jung piano

Een groot compliment gaat uit naar Wiesje Miedema, Monique Heidema en David Kuyken. Dit jurytrio heeft zich op zeer vakkundige en consciëntieuze wijze gekweten van hun mooie en moeilijke taak. Heel veel dank daarvoor!

De deelnermers ontvingen een prijs ontworpen door Ans van de Wiel, beeldend kunstenaar in Maassluis.


De voorspeeldagen zijn achter de rug. Het was weer een fantastisch muzikale belevenis voor alle toehoorders!

De prijswinnaars zijn bekend. Zaterdag 2 maart vond de huldiging plaats tijdens het slotconcert in de Groote Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK in Maassluis.

Het concert werd gegeven door alle prijswinnaars! Burgemeester Edo Haan van Maassluis reikte de prijzen uit. De Govert van Wijnprijs werd uitgereikt door Jaap Kroonenburg, voorzitter van de Govert van Wijnstichting.
Alle deelnemers aan het concours ontvingen na afloop van dit concert hun deelname certificaat en de juryverslagen. De toegang was gratis! Na afloop was er gelegenheid om na te kaarten onder het genot van een drankje!

Op 22 juni 2019 geven violiste Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar een masterclass in Maassluis. Deze masterclasses vinden plaats in het kader van het 60-jarig jubileum van Jong Talent Concours Maassluis, tot voor kort Maassluise Muziekweek genoemd. De masterclasses vinden plaats in de Schuurkerk en de Groote Kerk in Maassluis. Beide beroemde masters genieten een prachtige internationale carrière.

Voor de werving van jonge getalenteerde violisten en pianisten voor beide masterclasses zijn kandidaten geworven onder prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis. Op verzoek van Stichting Maassluise Muziekweek heeft ook het Prinses Christina Concours een aantal deelnemers voorgedragen. Dit zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Alle deelnemers zijn heel enthousiast over de aan hen geboden kans deel te nemen aan deze masterclasses.

Stichting Maassluise Muziekweek is bijzonder verheugd over de samenwerking met het Prinses Christina Concours. Daar waar mogelijk gaan beide organisaties in de toekomst meer samenwerken!