Festival Classique op Scheveningse strand

Festival ClassiqueFestival Classique opent donderdag 7 juni 2018 met de Carmina Burana op het Noorderstrand van Scheveningen. Nooit eerder vond hier een klassieke voorstelling plaats en nooit eerder bracht het festival voor één productie meer dan 350 musici en dansers op de been. Vorig jaar kwamen er ruim 42.000 belangstellenden op het festival af.

De twaalfde editie van Festival Classique omvat van 7 t/m 18 juni tientallen voorstellingen en concerten in het Kurhaus, op het Noorderstrand, op de Pier en in de Lourdeskerk. De programmering in de kerk maakt deel uit van Festival Classique presenteert, het talentontwikkelingstraject van het festival. Zo brengt cellist Joachim Eijlander samen met pianiste Anastasia Safonova en de dansers Clara Cafiero en Rutkay Özpinar The Unfamiliar in première.

Programma
Sopraan Eva Maria Westbroek en heldentenor Frank van Aken zingen voor de allereerste keer samen in hun eigen woonplaats Scheveningen. Begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Antony Hermus brengt het sterrenechtpaar een door henzelf samengesteld matineeprogramma. Ook violiste Maria Milstein, dit jaar onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, speelt met het Residentie Orkest in het Kurhaus. Televisieprogramma Podium Witteman aan Zee doet zaterdagavond 16 juni vanuit het Kurhaus live verslag van het festival. Het educatieprogramma vormt jaarlijks een belangrijk onderdeel. Drie dagen lang verzorgt Festival Classique voorstellingen op basis- en middelbare scholen voor zo’n duizend leerlingen.

Festival Classique | do 7 t/m ma 18 juni 2018 | Tickets & Info www.festivalclassique.nl