Koffieconcert door jong muzikaal talent op Schanseiland

Op zaterdag 25 juni 2022 organiseerde de Stichting Maassluise Muziekweek, organisator van het jaarlijkse Jong Talent Concours Maassluis, een openlucht koffieconcert op het Schanseiland in Maassluis. Zangeres en hoboïste Maria Pedano, altvioliste Anuschka Pedano en pianiste Natasja Douma brachten een programma met muziek dat deels in het teken stond van 150 jaar Nieuwe Waterweg met muziek van o.a. Klughardt (delen uit Schilflieder), Shostakovich (delen uit The Gadly), Saint-Saëns (De zwaan), Ravel (Une Barque sur l’Océan), Charles Trenet (La Mer en andere chansons).

De zeer muzikale zussen Maria en Anuschka Pedano behaalden al op hele jong leeftijd prijzen op verschillende concoursen. Zo won Maria o.a. het Concours de la Chanson Française en stond in de finale van het Concertgebouwconcours. Zij werkte o.a. samen met het Residentieorkest.
Anuschka won o.a. een eerste prijs bij het Britten Altvioolconcours, het internationale concours ‘Concours Européen pour Jeunes Solistes’, de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award en stond zij in de finale van het Koninklijk Concertgebouwconcours.
Maria en Anuschka zijn regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival ‘Winteravonden aan de Amstel’, het Schiermonnikoogfestival, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou.
Anuschka stond op belangrijke concertpodia als het Musikverein in Wenen, de Berliner Philharmonie, Victoria Hall in Singapore, de Doelen Rotterdam, de Philharmonie in Haarlem.
Momenteel studeert Maria zang en hobo aan het Conservatorium van Amsterdam en Anuschka studeert altviool ook aan het CvA.
Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Nadien studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam.

Hieronder vind je wat foto's van die dag.

 

Foto's: Laurens Blom