Thomas Prechal en Marcel Sutedja in finale Koninklijk Concertgebouw Concours

Thomas Prechal 235x300Winnaar van de Maassluise Muziekweek 2017, Thomas Prechal (cello) en de tweede prijswinnaar Marcel Sutedja (viool) in de categorie 10 jaar in 2018 staan zondag 17 juni in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018.

Thomas en zijn vast begeleider Dušan spelen Thomas’ eigen compositie ‘Lenian’s Lento’ (het verjaardagscadeautje voor zijn cellodocente Lenian Benjamins afgelopen oktober) en Requiebros (‘Flirtations’) van de Spaanse componist en cellist Gaspár Cassado. Zij moeten het opnemen tegen Alexander Jansen (piano), Nynke Dijkstra (klarinet) en Luna van Leeuwen (viool).

Jury

De jury bestaat uit vijf Nederlandse topmusici: Jan Willem de Vriend, Thomas Beijer, Quirine Viersen, Lisa Jacobs en Raaf Hekkema. Na een videovoorronde via YouTube, de halve finale in de Kleine Zaal én een masterclass, is het dan nu zover: de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018. Vijf jonge musici laten van zich horen op het podium van de Kleine Zaal.

Masterclass

De jonge finalisten krijgen in ieder geval allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. De winnaar mag optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours Gala op 24 juni 2018 én tijdens Klassiek op het Amstelveld op 16 september! Daarnaast wint hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. En natuurlijk krijgt de winnaar de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Programma

Kreisler – Marche miniature viennoise
Wieniawski – Polonaise brillante, op. 4
J.S. Bach – Prelude (uit ‘Suite in a’, BWV 818a)
Liszt – Allegro grazioso (uit ‘Étude en douze exercices’, S. 136)
Rachmaninoff – Prelude in cis, op. 3 nr. 2
Jansen – Aurora, het Noorderlicht
Prechal – Lenian’s Lento
Cassadó – Requiebros
Lutoslawski – Danspreludes
Tsjaikovski – Valse scherzo in C, op. 34
Ysaÿe – Malinconia (uit ‘Sonate in a’, op. 27, nr. 2)

Wij wensen de finalisten veel succes.