Violiste Luna van Leeuwen wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2018

De 14 jarige violiste Luna van Leeuwen heeft het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 op haar naam geschreven. Het was een zeer zware taak voor de jury om uit de vijf finalisten een winnaar te kiezen. Immers als je al doordringt tot de finale behoor je immers tot het toptalent van Nederland.

De overige finalisten waren Thomas Prechal, 13, cello; Marcel Sutedja, 10, viool; Nynke Dijkstra, 14, klarinet; Alexander Jansen, 12, piano.

Thomas eindigde in 2017 als winnaar van de Maassluise Muziekweek en Marcel werd tweede in de categorie 10 jarigen.

Een bijzondere, nieuwe prijs is dit jaar al uitgereikt aan de harpist Koen van Tilborg. Hij ontving de “aanmoedigingsprijs”. Koen wist dit jaar samen met Maya Touray de Maassluise Muziekweek te winnen.

Zo zie je maar, dat zulke toptalenten ook al tijdens dit klassieke- muziekconcours voor jongeren sinds 1959 te beluisteren zijn. Het concours is niet voor niets al jaren een springplank voor jong muzikaal talent.

Wij feliciteren alle finalisten van harte, maar in het bijzonder natuurlijk Thomas, Marcel en Koen.
Ook wensen wij de overige deelnemers veel succes.

In totaal hadden zich voor dit prestigieuze concours zo’n 200 kandidaten opgegeven.

De jury bestond uit Jan Willem de Vriend, voorzitter en vaste dirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag; Lisa Jacobs, violiste; Quirine Viersen, celliste; Raaf Hekkema, saxofonist en Thomas Beijer, pianist en componist.

De finale werd gepresenteerd door Lisa Wade, radio- en televisiepresentatrice.