Winnaars Maassluise Muziekweek in de prijzen bij Prinses Christina Concours

Prinses christina concours 2018 300x200Oud-winnaars van de Maassluise Muziekweek hebben tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours een fantastische prestatie neergezet. Mayte Levenbach en Emma van Schadewijk vielen in de prijzen.

De 16-jarige violiste Mayte Levenbach, die zich in 2016 de winnaar van de Maassluise Muziekweek mocht noemen, behaalde tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs in haar leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar. Bovendien ontving zij de publieksprijs.

Emma van Schadewijk won de tweede prijs in haar leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar van het Prinses Christina Concours. Een mooie prestatie van deze 14-jarige celliste. Zij won in 2013 de tweede prijs in de leeftijdscategorie 9 en 10 jaar van de Maassluise Muziekweek. Ook met haar ensemble Trio Diotima viel zij tijdens het Prinses Christina Concours in de prijzen. Het trio won de eerste prijs in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar. Het ensemble bestaat, naast Emma van Schadewijk, uit pianist Mischa van Tijn en violist Tim de Vries.

Pauline Oostenrijk, voorzitter van de jury tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours, is onderdeel van het Comité van Aanbeveling van de Maassluise Muziekweek.